Prima pagina

Piata romaneasca de software pentru afaceri va creste cu 21% in acest an, la 65 mil. dolari

17.10.2007, 16:37 6

Piata locala de solutii informatice pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Software - EAS) va creste in acest an cu 21% fata de 2006, cand a atins un nivel de aproape 53 milioane de dolari, conform rezultatelor unui studiu International Data Corporation (IDC), citate de Mediafax.

Anul trecut, ritmul de crestere al pietei locale de solutii EAS a fost de 17,5%, sub nivelul estimat initial.

"In 2006, incertitudinile asociate integrarii europene au afectat usor negativ vanzarile de EAS. Ca efect, piata a crescut putin sub nivelul asteptat, multe companii preferand sa investeasca in elemente de "core-business" (activitatea principala), in consolidarea pozitiei pe piata si in sisteme sau produse care sa le asigure respectarea standardelor europene. Piata EAS din Romania ramane foarte dinamica si fluctuanta, asta ne arata ca este inca in curs de maturizare, cu foarte mult potential neexploatat, in special in segmentul firmelor mici si mijlocii", a declarat, intr-un comunicat, analistul IDC Calin Mirea.


Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO