Prima pagina

PPF si-a majorat participatia la Continental

19.02.2008, 12:14 9

Fondul de investitii ceh PPF si-a majorat cu 12% participatia detinuta la compania Conti Hotels, actionarul majoritar al lantului hotelier Continental, in urma unei majorari de capital de 10 milioane de euro. Cehii au ajuns astfel sa detina 40,2% din actiunile Conti Hotels, in timp ce participatia lui Radu Enache s-a diminuat la 59,9%, omul de afaceri controland in continuare pachetul majoritar al lantului hotelier. "Initial am cumparat un pachet de 28,17% din actiunile Conti Hotels, iar apoi ne-am marit participatia la 40%, astfel ca am ajuns sa detinem indirect putin peste 30% din Continental", a spus Ivo Nejdl, reprezentant al PPF Investments.

Radu Enache a infiintat compania Conti Hotels anul trecut, in momentul in care a semnat parteneriatul cu fondul de investitii PPF, care a intrat in structura companiei in urma unei majorari de capital, potrivit datelor Consiliului Concurentei. In prezent, Conti Hotels detine o participatie de circa 76% la Continental, potrivit Registrului Comertului.

PPF a cumparat un pachet de actiuni de 28,7% la Conti Hotels anul trecut, prin vehiculul Moonbright Limited, inregistrat in Cipru, pentru o suma estimata in piata la 30 de milioane de euro. Ulterior, PPF a ajuns la o participatie de 40,2%, restul pachetului de actiuni fiind in posesia lui Radu Enache prin Croosbrook Limited, companie inregistrata tot in Cipru. Potrivit raportului Consiliului Concurentei, PPF poate sa ajunga la maxim 49% din actionariatul Conti Hotels, astfel ca Radu Enache va controla in continuare compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO