Prima pagina

Presiuni pentru diplomatie in Macedonia

28.03.2001, 00:00 12



Comunitatea internationala face presiuni sporite asupra Macedoniei pentru adoptarea unei strategii politice in vederea opririi conflictului cu etnicii albanezi, relateaza CNN.

Zona de granita dintre provincia Kosovo si Macedonia este relativ linistita de la ofensiva trupelor guvernamentale care au ocupat pozitiile rebelilor din jurul orasului Tetovo.

Aflati in Macedonia, secretarul general NATO George Robertson si coordonatorul politicii externe a Uniunii Europene, Javier Solana, au cerut gasirea unei solutii politice.

Apelul lor este identic cu cel al Italiei, Finlandei, Bulgariei si Statelor Unite, care au cerut Macedoniei folosirea cu retinere a fortei impotriva albanezilor.

Solana s-a aflat ieri la Tetovo, unde a spus ca pacea trebuie obtinuta prin metode politice. La randul sau, Robertson a salutat "retinerea" aratata de trupele macedonene in timpul ofensivei de la sfarsitul saptamanii trecute, cand au fost cucerite sase sate locuite in majoritate de etnici albanezi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO