Prima pagina

Profit de 11 ori mai mare pentru Oracle Romania

Profit de 11 ori mai mare pentru Oracle Romania

Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania

19.06.2008, 19:12 73

Oracle Romania, sucursala locala a unuia dintre cei mai mari producatori de software din lume, a inregistrat un profit net de 33 de milioane de lei (9,88 milioane de euro) anul trecut, de 11 ori mai mare comparativ cu nivelul de 3 milioane de lei (851.185 de euro) raportat in anul calendaristic 2006.
Conform estimarilor oficialilor companiei, cifra de afaceri a Oracle Romania a urcat de la 119 milioane de lei (33,76 mil. euro) la 200 de milioane de lei (59,92 milioane de euro).
"Cresterea s-a realizat echilibrat pe toate liniile de business si se datoreaza dezvoltarii rapide a activitatii din Romania. Anul 2006 a fost unul de investitii, iar anul trecut practic am cules roadele", a declarat pentru ZF Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania.
El nu a dorit sa ofere estimari referitoare la rezultatele companiei pentru 2008. In Romania, activitatea Oracle urmareste doua mari linii de business - comercializarea de produse software si centrele de servicii si suport tehnic, care ofera asistenta clientilor companiei din Romania si din afara tarii.
Reprezentantii Oracle au mai precizat ca la sfarsitul anului trecut aveau 1.000 de angajati, aproape dublu fata de cei 579 de salariati care lucrau in companie in decembrie 2006.
Firma americana este unul dintre cei mai activi angajatori pe piata centrelor de servicii si suport tehnic, pe care opereaza si alti giganti din industria IT, precum companiile americane Hewlett-Packard (HP) si International Business Machines (IBM). In cele 13 centre de servicii ale companiei lucreaza in prezent peste 1.200 de persoane, iar numarul acestora ar putea depasi pragul de 1.500 in luna mai a acestui an. In 2005, echipa Oracle era formata din doar 244 de salariati.
Anul trecut, compania americana l-a numit in postul de director general al reprezentantei din Romania pe Sorin Mindrutescu, 39 ani, care l-a inlocuit pe Stefan Cojanu, unul dintre cei mai importanti executivi de pe piata locala IT&C. El a condus afacerile Oracle timp de aproape 14 ani, fiind cel mai longeviv director general al unei corporatii multinationale IT&C cu afaceri in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO