Prima pagina

Profitul Petrom s-a redus cu 57% in primul trimestru, la 113 mil. euro

Profitul Petrom s-a redus cu 57% in primul trimestru, la 113 mil. euro
16.05.2007, 09:17 14

Cifra de afaceri a Petrom s-a redus cu 12% in primul trimestru, la 2,75 miliarde de lei (815 milioane de euro), iar profitul net s-a diminuat cu 57%, la 381 milioane de lei (112,7 milioane euro), ca urmare a reducerii pretului petrolului si aprecierii leului, a anuntat astazi compania.

"In primele trei luni ale anului ne-am confruntat cu un mediu mai putin prielnic, caracterizat de un pret mai scazut al titeiului si de aprecierea puternica a monedei nationale, care au avut un impact negativ asupra rezultatelor noastre. Declinul natural al productiei, pe care estimam sa-l stabilizam incepand cu finele acestui an, a influentat de asemenea rezultatele", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Profitul operational inainte de impozitare (EBITDA) s-a diminuat in primele trei luni cu 49%, ajungand la 623 milioane de lei. De asemenea, profitul operational (EBIT) a inregistrat o reducere de 63%, la 394 milioane de lei.

Cheltuielile de operare au crescut in 2007 cu 7%, ca urmare a cheltuielilor ridicate prestate de terti, materiile prime, produsele complementare, precum si datorita deprecierii, fiind partial contrabalansate de cheltuielile mai reduse cu utilitatile, ca rezultat al renegocierii contractelor, salariilor care au scazut, ca urmare a reducerii numarului de angajati, si cu provizioanele, determinat de un management mai bun al creditelor si de reducerea numarului de litigii in curs, potrivit companiei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO