Prima pagina

Proprietarii Neocity Tower cumpara un teren cu 13 mil. euro

01.09.2006, 20:36 110

Vehiculul de investitii RI Investment Group, controlat de investitori irlandezi, este foarte aproape de a semna contractul de achizitie a unui teren de 17.000 metri patrati in centrul Capitalei, intr-o tranzactie de 12 - 14 milioane de euro.
Vanzatorul este omul de afaceri Dragos Dobrescu, care detine mai multe terenuri in Capitala.
"Suntem in proceduri foarte avansate pentru vanzarea unui lot de 17.000 metri patrati in zona Splaiul Independentei. Pretul de vanzare este in jurul a 750 de euro pe metru patrat, ceea ce inseamna ca (afacerea - n.r.) se va ridica in total undeva la 12 - 14 milioane de euro", a comentat pentru ZF Dragos Dobrescu.
De cealalta parte, RI Investment Group nu a dorit sa faca deocamdata niciun fel de comentarii pe acest subiect.
Pe piata tranzactiilor cu terenuri din Capitala, zona de nord domina autoritar dupa volum, in topul locatiilor fiind Pipera, zona din apropierea DN1 Bucuresti - Ploiesti, terenurile din apropierea soselei Progresului si zona Semanatoarea.
RI Investment Group a intrat pe piata romaneasca inca de anul trecut, cand a achizitionat imobilele de birouri Neocity Tower si cladirea care gazduieste sediul Xerox Romania.
Grupul de investitori irlandezi, care actioneaza pe piata imobiliara prin intermediul RI Investments Group, a intrat anul trecut pe piata imobilelor de birouri, prin achizitia imobilului de birouri Neocity Tower de pe Calea Dorobantilor, unde unul dintre principalii chiriasi este Alpha Bank Romania, filiala locala a bancii elene. Irlandezii au platit in vara anului trecut catre dezvoltator, Neocity Group, controlat de investitori israelieni, aproximativ 17 milioane de dolari (circa 14 milioane de euro).
In toamna lui 2005, acelasi vehicul de investitii irlandez a cumparat pentru 6,5 milioane de euro si imobilul de birouri de clasa A din nordul Capitalei, care apartinea producatorului de lacuri si vopsele D?fa Romania. RI Investments Group cauta oportunitati de achizitii atat pe segmentul spatiilor de birouri, cat si pe segmentul centrelor comerciale.
Valul de investitori irlandezi s-a extins incepand cu 2004 pe piata de real estate din Romania, cotata la aceasta ora ca una dintre cele mai bune oportunitati de investitii din Europa.
Tonul achizitiilor facute de irlandezi a fost dat de Ballymore, urmati apoi de RI Investments Group sau Moritz Group.

Alte tranzactii

Fondul de investitii elen Global Finance a achizitionat la inceputul acestui an un teren de 5 hectare in Pipera, pentru care a platit 16 mil. euro lui Gigi Becali, finantatorul clubului de fotbal Steaua

Dezvoltatorul israelian GTC a achizitionat 10,5 ha in nordul Capitalei pentru 12,6 mil. euro

Grupul american Prologis a achizitionat tot in acest an un teren de 28 hectare pe autostrada Bucuresti-Pitesti, tranzactie estimata la 5,5-8,5 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO