Prima pagina

Ratiu jr. a vandut 28 ha grupului american ProLogis

21.04.2006, 00:00 41

Compania americana ProLogis a achizitionat 28 ha de teren in apropiere de autostrada Bucuresti-Pitesti de la firma Universal Property detinuta de Nicolae Ratiu, fiul fostului om politic Ion Ratiu.

ProLogis si-a dublat astfel suprafata de teren pe care va dezvolta primul proiect logistic de pe piata romaneasca, valoarea tranzactiei fiind estimata de surse din piata intre 5,5 si 8,5 milioane de euro.

"Noi am mai avut discutii cu ProLogis in urma cu trei ani pentru achizitia unui teren in Parcul Industrial Bucuresti (care ocupa o suprafata de 165 de hectare in nord-vestul Capitalei - n. red.) unde acestia voiau sa-si construiasca parcul logistic, dar nu s-au finalizat. Dar se pare ca si-au dat seama ca cele 28 de ha achizitionate initial nu le erau suficiente pentru planurile lor de dezvoltare", a declarat pentru ZF Liviu Hagea, director general al Universal Property, compania care detine Parcul Industrial Bucuresti. Actionarul majoritar al companiei Universal Property este o firma de investitii controlata de omul de afaceri Nicolae Ratiu, stabilit la Londra.

ProLogis nu este singura companie care a cumparat teren de la Universal Property. Grupul olandez Rynart a achizitionat anul trecut un teren de 17,5 hectare pentru a construi un complex logistic in aceasta zona.

"Nu mai vrem sa vindem. Pe 80 ha vom incheia un parteneriat cu un fond de investitii pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare. Pe 20 de ha vom dezvolta o trade area in care vom construi un fel de angro. Iar pe cele 2-3 hectare care ne vor mai ramane vor putea fi amplasate un hotel, o banca si poate si altceva", a mai spus Hagea.

Contactati de ZF, reprezentantii ProLogis nu au dorit sa comenteze.

La inceputul lunii aprilie, ProLogis a anuntat ca va investi circa 80 mil. $ pentru constructia unui parc logistic in vestul Capitalei, in zona autostrazii Bucuresti-Pitesti. Proiectul se numeste ProLogis Park Bucharest A1 si va cuprinde sase cladiri cu o suprafata totala de 158.000 mp. lavinia.marin@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO