Prima pagina

Razboiul pentru cea mai mare barca din lume

23.07.2008, 23:05 45

Tom Perkins, Jim Clark si Joe Vittoria, trei manageri de top, pasionati de navigatie, s-au luptat pe viata si pe moarte pentru titlul de stapan al marilor, scrie BUSINESS Magazin.
In cautarea vasului perfect s-au razboit cu tehnologie de ultima generatie si materiale inovatoare. Aventurile nautice ale celor trei magnati sunt dezvaluite intr-o carte aparuta recent: "Mine?s Bigger: Tom Perkins And The Making Of The Greatest Sailing Machine Ever", de David A. Kaplan. Fiecare dintre cei trei se afla la varsta pensionarii si a lasat in urma companii care au scris istoria businessului.
Tom Perkins detine grupul de investitii Kleiner Perkins Caufield & Buyers, a fondat Genentech, prima companie de biotehnologie in adevaratul sens al cuvantului, si se afla printre cofondatorii Google. Iar dincolo de afaceri, a reusit performanta de a fi sotul numarul cinci al scriitoarei Danielle Steel.
Jim Clark a lansat in Silicon Valley start-up-uri care in timp au ajuns sa valoreze cu totul trei miliarde de dolari (inclusiv Netscape), iar Joe Vittoria este fostul director executiv al gigantului Avis.Perkins si-a urmat ideea de a crea cea mai mare, mai rapida si mai inovatoare barca din lume dupa ce a implinit 70 de ani, adica dupa 2002.
Cititi mai multe despre lupta pentru cea mai mare barca din lume pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO