Prima pagina

Razboiul revine in Macedonia

25.06.2001, 00:00 10



Trupele macedonene si-au reluat, in weekend, atacurile asupra rebelilor albanezi, in ciuda eforturilor diplomatice de reinstaurare a unui armistitiu, informeaza CNN.

Bombardamentele de artilerie asupra satului Aracinovo au putut fi auzite ieri pentru a treia zi consecutiv pana in capitala Skopje, situata la doar zece kilometri de locul luptelor.

Armata macedoneana a anuntat ca a ocupat o treime din Aracinovo in zorii zilei de ieri. "Actiunea este incetinita de puternicele fortificatii rebele si de numarul mare al teroristilor din Aracinovo, dar vom continua pana la eliminarea lor completa", a declarat purtatorul de cuvant al armatei, Blagoja Markovski.

Luptele au continuat si la Vistica, langa orasul Kumanovo, in nord, si la Vejce, sat situat pe dealurile din apropierea granitei cu provincia Kosovo. Apelurile la incetarea focului lansate de NATO si de Uniunea Europeana au ramas fara ecou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO