Prima pagina

Romsar vrea sa se listeze la Bursa

06.07.2001, 00:00 7



Romsar Cosmetics, firma de import si distributie de produse cosmetice, farmaceutice si de ingrijire a locuintei, detinuta de grupul grecesc Sarantis intentioneaza sa-si listeze actiunile la Bursa de Valori Bucuresti.

Operatiunea va implica majorarea capitalului social, actiunile urmand sa fie vandute pe piata printr-o oferta publica. Ulterior Romsar va fi cotata la Bursa. Fondurile obtinute prin majorare urmeaza sa fie investite in reteaua de distributie.

Constantin Tudorache, directorul executiv al firmei considera ca listarea la Bursa a companiei va avea o serie de urmari: o mai mare transparenta, o mare responsabilitate fata de banii investitorilor si un plan de dezvoltare foarte agresiv.

Tudorache sustine ca vor sa se listeze la Bursa pentru ca "este un moment favorabil, din punct de vedere al mediul economic romanesc care a devenit mai stabil, investitorii au mai mult curaj, iar rating-urile Romaniei sunt din ce in ce mai bune".

Romsar se afla in negocieri cu firma de brokeraj Alpha Finance pentru a stabili detaliile listarii la Bursa. "Am considerat ca Alpha Finance este o alegere potrivita pentru ca s-a ocupat cu succes de listarea Bancii Romane de Dezvoltare (BRD). ai in cazul unei alte listari, a companiei M.J. Maillis, activitatea Alpha Finance a fost chiar mai buna decat in cazul BRD - oferta a fost suprasubscrisa".

Alpha Finance este detinuta de grupul grec cu acelasi nume. Capitalul social al companiei Romsar este de 5 milioane de dolari.

Romsar este filiala a companiei grecesti Sarantis care detine 98,7% din actiuni. Restul actiunilor sunt detinute de angajati ai Sarantis. Compania Sarantis produce si distribuie cosmetice, produse farmaceutice si pentru igiena locuintei.

Romsar Cosmetics a incheiat anul acesta doua noi parteneriate de exclusivitate pentru distributia in Romania a produselor Johnson&Johnson (SUA) si Puig Beauty&Fashion (Spania). In urma semnarii acestor parteneriate, cifra de afaceri a companiei Romsar se estimeaza ca va creste cu circa 50% fata de 2000. Anul trecut, firma a avut o cifra de afaceri de 11,1 mil. $.

Tot mai multe companii romanesti dar cu actionari majoritari grecesti sunt interesate de listarea la Bursa de Valori Bucuresti. Primul pas l-a facut M.J. Maillis. De asemenea, companie de telecomunicatii Intrarom pregateste listarea companiei la Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO