Prima pagina

Rynart face centru logistic pe terenul lui Ratiu

22.09.2005, 19:22 75

Grupul olandez de logistica Rynart va investi 25 mil. euro in constructia unui centru logistic in Bucuresti.

Centrul de depozitare, centralizare si distribuire a marfurilor catre magazinele de retail este planificat sa se finalizeze in al doilea semestru al anului 2006.

"Suntem prezenti pe piata ungara de opt ani, timp in care am inregistrat o crestere anuala medie de 70%. Ne-am decis sa ne extindem pe piata romaneasca la cererea clientilor nostri traditionali care doresc sa-si extinda operatiunile in Romania si au nevoie de serviciile noastre", a declarat Arno Verbeek, director financiar al companiei. Verbeek spune ca Romania reprezinta o etapa din strategia companiei de extindere in Europa de Est, ce se va finaliza prin amplasarea unui centru Rynart in Turcia.

"Romania va intra in Uniunea Europeana in 2007, piata romaneasca se va dezvolta, consumul va creste si odata cu acestea si cererea de servicii logistice de calitate. Asteptam o crestere medie anuala de 15%", a adaugat Verbeek.

Centrul logistic al celor de la Rynart va fi construit in incinta Parcului Industrial Bucuresti din comuna Bolintin-Deal, in apropierea autostrazii Bucuresti-Pitesti, si va avea o suprafata de 20.000 de mp.

Lansarea proiectului a inclus mai multe negocieri cu firma Universal Property, proprietarul a 160 ha din Parcul Industrial Bucuresti pentru preluarea primelor 17,5 ha de teren si cu Universal Management, pentru constructia infrastructurii necesare parcului industrial. Centrul logistic va fi construit de compania romaneasca de constructii Sinergy si este planificat sa se finalizeze in al doilea trimestru al anului 2006. "Rynart se pregateste de un an de zile sa intre pe piata romaneasca datorita dezvoltarii pietei romanesti de logistica si retail", a spus Liviu Hagea, directorul general Universal Property.

Actionarul majoritar al Universal Property este Nicolae Ratiu, fiul fostului om politic Ion Ratiu, prin intermediul firmei Regent House Properties din Londra. In prima faza, reprezentanta romaneasca a grupului Rynart va avea acoperire la nivel national si un numar de 300 de angajati.

Pe langa propriile investitii, alte resurse financiare necesare constructiei in Romania a centrului logistic Rynart sunt furnizate de Raiffeisen Leasing.

Firma este specializata in servicii internationale de transport si logistica, colaborand cu firme precum Unilever, MasterFoods, Vodaphone, Philips, Heineken, Tesco si Metro.

Grupul Rynart are reprezentante in Olanda, Ungaria si Turcia, fiind activ si in Romania, Bulgaria, Slovacia si republicile provenite din fosta Iugoslavie. Compania olandeza are 3.000 de angajati, iar cifra de afaceri estimata pentru 2005 este de 100 mil. euro.

In afara de grupul Rynart, alte doua companii de logistica prezente pe piata maghiara, Rewico Logistics Kft si Delog Debrecen Logistic Center& Industrial Park Kft, au decis sa-si extinda activitatile pe piata romaneasca.

Printre cei mai cunoscuti operatori din domeniul logistic prezenti in Romania la acest moment figureaza Geodis Calberson sau Tibbett&Britten Delamode, companii care opereaza platformele logistice ce deservesc cea mai mare retea de comert de pe piata romaneasca, Metro Cash&Carry Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO