Prima pagina

Sediul Bancpost a fost cumparat pentru 24 milioane de euro

16.02.2006, 20:47 42

Fondul britanic de investitii imobiliare European Convergence Property PLL a achizitionat sediul de birouri PGV Tower in care se afla sediul central al Bancpost, intr-o tranzactie de 24 de milioane de euro.

Finalizat la inceputul acestei saptamani, deal-ul a fost intermediat de casa de investitii Capital Partners, controlata de trei fosti bancheri: Doru Lionachescu (fost director general adjunct la Bancpost), Andrei Diaconescu si Victor Capitanu.

Fondul imobiliar britanic, gestionat de Charlemagne Capital, este la prima investitie pe piata romaneasca. European Convergence Property Company PLL (ECPC) pregateste investitii de inca 60 de milioane de euro pentru perioada imediat urmatoare.

Cladirea TGV Tower, in care se afla sediul central Bancpost, celelalte entitati controlate de grupul bancar elen EFG Eurobank si alte companii multinationale, apartinea (inaintea tranzactiei) unui grup de investitori eleni in real estate. Conform unui anunt al ECPC, fondul britanic va imprumuta circa 70% din suma necesara pentru a achita pretul de achizitie.

Oficialii ECPC estimeaza un randament al investitiei de peste 10% in euro, dupa plata taxelor si a cheltuielor aferente tranzactiei.

"Achizitionarea PGV Tower demonstreaza resursele tehnice si financiare ale cumparatorului precum si capacitatea noastra de a duce la indeplinire mandate de achizitie mari, cu timpi de executie foarte scurti", a declarat Andrei Diaconescu, partenerul responsabil de acest proiect in cadrul Capital Partners.

Bancpost si celelalte companii din grupul bancar elen EFG Eurobank asigura 86% din veniturile din inchiriere ale proprietarului si au inchiriat pe contracte de zece ani o suprafata reprezentand 93% din cei aproape 10.000 mp cat totalizeaza cladirea.

Asemeni ECPC, care gestioneaza active de peste 5 miliarde de euro, pe piata romaneasca au patruns in ultimul timp mai multe fonduri de investitii internationale, interesate in special de sediile de birouri de clasa A. Piata romaneasca este considerata acum drept una dintre cele mai tentante din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO