Prima pagina

Siemens testeaza Buziasul

29.11.2001, 00:00 54



Firma germana Siemens va inchiria, la Buzias, in judetul Timis, o hala apartinand fabricii Modern, unde va testa, in urmatorul an, posibilitatea de productie a motoarelor liniare pentru automatizari industriale in Romania.

Surse apropiate tranzactiei au precizat ca proiectul va fi realizat de catre divizia de actionari electrice si automatizari a grupului Siemens, iar firma nou infiintata se va numi Siemens Motor Systems SRL.

Sursele citate au adaugat ca Siemens va investi, pentru productia initiala, aproximativ 80.000 de marci germane, in afara echipamentelor de productie care vor fi aduse din Germania.

Grupul german va construi la Buzias, in cazul in care afacerea se dovedeste viabila, o fabrica noua, pe o suprafata de aproximativ 2-3 hectare, unde ar urma sa lucreze circa 300 de persoane. Productia acestei fabrici va fi destinata acoperirii pietei Europei de Est, au precizat sursele citate.

Grupul german detine in Romania sase societati: Emcom SRL, Siemens Tehnica Feroviara, Siemens Automotive Timisoara, PSE Romania Brasov, Siemens Business Services si Osram Romania.

Printre principalele proiecte ale Siemens in Romania se numara modernizarea a 24 locomotive electrice de 5.100 KW impreuna cu Electroputere Craiova, semnarea unui contract in valoare de aproximativ 250 milioane de dolari cu CFR Calatori, pentru realizarea in colaborare cu producatorii romani, a 120 de automotoare modulare de tip Desiro pentru transportul regional.

De asemenea, Siemens a incheiat un contract pentru livrarea de echipamente de retea cu operatorului de telefonie mobila Mobifon, si a realizat un proiect pilot pentru contorizarea energiei electrice distribuite prin sistemul energetic national.

Firma germana a castigat trei licitatii pentru livrarea de echipamente medicale catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Transporturilor.

Concernul german a prezentat, prin divizia Nuclear Power Generation, o oferta de livrare de echipamente pentru Centrala Nuclearoelectrica de la Cernavoda.

Printre proiectele de viitor ale Siemens in Romania se mai numara livrarea de aparatura pentru infrastructura coridorului de transport feroviar IV, de sisteme de siguranta si semnalizare pentru transportul feroviar, substatii de alimentare pentru SNCFR.

Concernul Siemens are 450.000 de angajati in peste 190 de tari din lume, din care 60% in afara Germaniei si aproximativ 540 in Romania. Cifra de afaceri a grupului, in anul 2000 a fost de 78,4 miliarde de euro, la un capital social de 17,2 miliarde de euro.

Operatiunile Siemens din Romania au inregistrat o cifra de afaceri de 82 de milioane de euro.

Grupul german isi desfasoara activitatea in domeniile informatii si comunicatii, automatizari si actionari industriale, energie, transporturi, aparatura medicala, iluminat si finante si imobiliare.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO