Prima pagina

Silvarom revizuieste scaderea afacerilor la minimum 10%

29.08.2006, 20:27 17

Producatorul de mobila Silvarom Bucuresti, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de profil, a anuntat ca si-a revizuit in scadere estimarile financiare pentru anul acesta, din cauza rezultatelor slabe obtinute la export in aceasta perioada.
Anuntul companiei survine la putin timp dupa declaratia similara facuta de Mobexpert, cel mai mare jucator din industrie. Astfel, daca la inceputul acestui an Dan Sucu, presedintele si actionarul majoritar al Mobexpert, estimase o cifra de afaceri cu 10-15% mai mare comparativ cu 2005, in prezent previziunile acestuia s-au redus sub 10%.
"Rezultatele din prima jumatate a anului modifica estimarile pentru intregul an in mod semnificativ si este posibil ca in urmatoarele luni sa fim nevoiti sa revedem si estimarile anului 2007", a precizat pentru ZF Ioan Marginean, directorul economic al Silvarom.
El a spus ca, in cazul Silvarom, cifra de afaceri va scadea cu mai mult de 10% anul acesta, dar ca in prezent nu au fost finalizate noile previziuni. In prima jumatate a acestui an, vanzarile Silvarom au scazut cu aproximativ 5% comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la aproximativ 31 mil. lei (8,75 mil. euro).
Cu toate ca piata interna de mobila a continuat sa creasca in aceasta perioada, exporturile raman principala problema a producatorilor romani.
"Evolutia vanzarilor de mobila a fost similara cu trendul vanzarilor Silvarom: Vanzarile pe piata interna au crescut datorita faptului ca s-a disponibilizat o parte din capacitatile de productie pentru export si in acelasi timp a crescut cererea pe piata interna a mobilierului de casa, ca urmare a boom-ului in constructia de locuinte", a spus Ioan Marginean.
De cealalta parte, a continuat reprezentantul Silvarom, vanzarile la export s-au diminuat din cauza "scaderilor fortate ale cursului de schimb leu/euro". In acest moment 45% din productia Silvarom se orienteaza spre export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO