Prima pagina

Softwin a cumparat un distribuitor spaniol de software

20.11.2003, 00:00 14

Dupa ce Microsoft a cumparat in luna iunie tehnologia RAV Antivirus produsa de firma romaneasca GeCAD Software, cota companiei rivale Softwin a crescut puternic. In foarte scurt timp, Softwin a preluat unii dintre clientii RAV, ramasi fara posibilitati de upgrade la antivirus din moment ce Microsoft nu a preluat tehnologia romaneasca pentru a o comercializa ci pentru a o integra in produsele sale software. Luna trecuta Softwin si-a deschis o reprezentanta in Germania, a doua dupa cea pe care o inaugurase mai demult in Franta iar ieri, compania a anuntat cumpararea societatii spaniole Constelacion Negocial. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita de oficialii Softwin.
Constelacion Negocial este o companie orientata pe distributia locala si vanzarea de solutii software de securitate iar achizitionarea ei pentru transformarea in filiala Softwin face parte din strategia firmei romanesti de a infiinta birouri locale in fiecare piata cheie din lume. Compania spaniola era si inainte distribuitor de solutii BitDefender pe piata spaniola si portugheza.
"Am ajuns la concluzia ca trebuie sa fim mai aproape de clientii nostri si acum este momentul cel mai potrivit", afirma Bogdan Irina, manager in cadrul Softwin. BitDefender a vandut aproximativ 128.000 de licente in Spania si intentioneaza sa mareasca volumul incasarilor in urmatorii doi ani, astfel incat sa depaseasca 5% din piata spaniola de soft antivirus.
BitDefender a fost conceput in urma cu sapte ani dar pe atunci solutia antivirus se numea AVX. In prezent, dupa cum spune compania producatoare, tehnologia BitDefender protejeaza peste 38 milioane de utilizatori din 80 de tari.
Softwin, infiintata in 1990, este o companie cu capital integral romanesc a carei principala activitate o reprezinta dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii din domeniul IT si al comunicatiilor. In prezent firma are peste 500 de angajati iar in 2002, conform datelor puse la dispozitie de Ministerul de Finante a avut o cifra de afaceri de aproape 107 miliarde de lei si un profit net de 32 de miliarde lei.
Potrivit reprezentantilor companiei, in acest an se estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 25%, ceea ce ar insemna la in contabilitatea Softwin sa se treaca la rubrica de venituri totale de aproximativ 134 miliarde lei. Reprezentantii companiei apreciaza ca Softwin detine peste 30% din piata romaneasca de soft antivirus. Daca in primii ani 98% din cifra de afaceri a companiei o reprezenta exportul de software si servicii, anul trecut acest indice a scazut la aproximativ 90% iar in 2003 se va situa intre 80 si 90%, au mai precizat oficialii de la Softwin.
iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO