Prima pagina

Sorin Oprescu a fost scos din cursa pentru Primaria Capitalei

Sorin Oprescu a fost scos din cursa pentru Primaria Capitalei
23.04.2008, 14:27 15

Candidatura lui Sorin Oprescu ca independent la Primaria Generala a Capitalei a fost respinsa astazi de Biroul Electoral Muncipal (BEM). Motivul: Oprescu (care saptamana trecuta a demisionat din PSD) nu a avut semnaturile necesare pentru a se inscrie in cursa.
Potrivit legii alegerilor locale, el avea nevoie de semnaturile a 2% dintre alegatorii cu drept de vot din Bucuresti (Circa 36.000 de semnaturi valide). Cu o zi inainte Oprescu a depus o lista cu in jur de 41.000 de semnaturi, dar BEM a constatat, potrivit presedintelui institutiei Mario Marin, ca aproape 5.000 dintre aceste semnaturi nu sunt valabile intrucat in loc de numarul buletinului de identitate cei care semnasera pentru Oprescu au trecut pe listele de adeziuni codul numeric personal.
Potrivit presedintelui BEM, Oprescu ar mai fi avut nevoie de aproximativ 400 de semnaturi pentru a intra in cursa. Oprescu a anuntat ca va contesta decizia BEM. El o poate contesta la Tribunal si, daca Tribunalul mentine decizia BEM, poate face recurs care ramane definitiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO