Prima pagina

Spaniolii de la Invarsa au cumparat terenuri de 10 mil. euro in Capitala

22.10.2004, 00:00 30

Holdingul spaniol Invarsa a achizitionat terenuri in centrul Bucurestiului in valoare de aproape 10 milioane de euro pentru demararea unui proiect de constructii de apartamente de lux, in valoare de 25-30 de milioane de euro, spun surse din afacerile imobiliare.
Compania al carei actionar majoritar este de omul de afaceri spaniol Alfonso Cadaval are afaceri in constructii, comert, siderurgie sI industria vinurilor.
Invarsa detine in Romania producatorul de vinuri Sarica Niculitel, recent relansat pe piata si care estimeaza pentru anul viitor vanzari de aproape 2 milioane de euro.
Sursele citate sustin ca spaniolii au cumparat o suprafata de aproape 200.000 de metri patrati in apropierea complexului care include hotelul JW Marriot din Bucuresti, dar si in alte locatii centrale din capitala.
Spaniolii intentioneaza sa construiasca aproximativ 1.000 de apartamente anual, iar demararea constructiilor este anuntata pentru primavara anului viitor.
"Oportunitatea unui proiect imobiliar care implica realizarea unor apartamente in zona centrala a Capitalei depinde foarte mult de finisaj. Daca este vorba de apartamente de superlux, adica cele care costa 2.000-2.200 de euro pe metru patrat, rezultatul s-ar putea sa nu fie foarte bun. Exista in schimb o cerere importanta in zona centrala pentru apartamente de lux, adica cele care costa in general 1.000-1.400 de euro pe metru patrat", apreciaza Bogdan Georgescu, director general al companiei imobiliare Colliers International.
Pana acum doi-trei ani, dezvoltatorii din Bucuresti erau interesati in primul rand de terenurile care puteau fi utilizate pentru realizarea de imobile de birouri. Proiectele rezidentiale s-au mutat de cele mai multe ori in spatiile verzi existente in zona de nord a orasului si chiar in afara Bucurestiului, unde au fost realizate investitii de ordinul zecilor de milioane de euro. Pe masura ce s-a dezvoltat creditul ipotecar, cererea "solvabila" de locuinte a crescut, ceea ce a facut ca rentabilitatea investitiilor din acest segment al pietei imobiliare sa creasca.
Ciprian Hrisca, senior broker la compania imobiliara Eurisko spune ca nu se poate vorbi de o dezvoltare rezidentiala importanta in zona Izvor, deoarece sunt mult prea putine oferte de terenuri, desi zona are o excelenta expunere, de care ar putea beneficia proiecte rezidentiale de lux.
"O zona adiacenta interesanta, in ceea ce priveste dezvoltarea rezidentiala viitoare, este cea dinspre bulevardul regina Maria si bulevardul George Cosbuc, unde exista loturi mai mari de teren, cu preturi cuprinse intre 400 si 600 de euro pe metru patrat", adauga Hrisca.
stelian.negrea@zf.ro ; ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO