Prima pagina

Tariceanu discuta cu Isarescu despre tinta de inflatie pentru 2008

05.02.2008, 10:07 15

Premierul Calin Popescu Tariceanu se va intalni astazi cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, pentru a coordona politicile fiscal-bugetare ale Guvernului cu cele ale bancii centrale privind atingerea tintei de inflatie in 2008, informeaza Mediafax.

La discutie va participa si ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

BNR a majorat ieri dobanda de politica monetara cu un punct procentual, de la 8% la 9% pe an, si a decis adoptarea unor masuri prudentiale suplimentare, inclusiv prin majorarea provizioanelor la creditele in valuta, destinate debitorilor expusi riscului valutar.

In acelasi timp, banca centrala noteaza ca perspectiva pe termen scurt a inflatiei s-a inrautatit, in contextul amplificarii riscurilor macroeconomice, cu precadere a celor legate de propagarea majorarilor de venituri ale populatiei si de cresterea cheltuielilor publice in perioada electorala, precum si al incertitudinilor referitoare la evolutia cursului de schimb al leului pe fondul persistentei tensiunilor la nivelul mediului economic international.

Pentru 2008, tinta de inflatie stabilita de Guvern si Banca Nationala este de 3,8% plus/minus un punct procentual, iar prognoza prezentata de banca centrala este de 4,3%.

Pentru 2008, BNR a urcat prognoza de inflatie cu 0,6 puncte, la 4,3% pe an, fata de rata de 3,7% estimata in cel de-al doilea raport trimestrial asupra inflatiei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO