Prima pagina

Testul lui Iaki, in 5 ani

05.07.2001, 00:00 22



Investitiile pentru modernizarea hotelului Iaki din Mamaia, care apartine lui Gheorghe Hagi, vor fi recuperate in 25 de ani, potrivit afirmatiilor celor care administeaza afacerile actualului antrenor al nationalei de fotbal a Romaniei. Acest hotel a fost inaugurat aseara.

"Daca stabileam un obiectiv de 10-15 ani, ar fi trebuit sa avem niste preturi de neatins, iar noi speram ca hotelul sa aiba un grad mediu de ocupare de 80%, aceasta fiind varianta optimista. Dar, in scenariul pesimist, daca nu va deveni profitabil in urmatorii cinci ani, vom fi nevoiti sa-l inchidem sau sa-l vindem", a declarat pentru Ziarul Financiar Tanase Mega, directorul economic al SC Hagi Sport SRL.

Fostul Hotel Bucuresti a fost preluat de firma Hagi Sport SRL de la societatea comerciala Mamaia SA, in leasing cu clauza de cumparare irevocabila, a adaugat Mega, care nu a precizat sumele investite de cunoscutul fotbalist. Lucrarile de reparatii au inceput in octombrie 1999.

In prezent, hotelul are 60 de camere (26 de apartamente, 22 de garsoniere, sase apartamente de lux si sase camere single), dotate cu mini-bar, aer conditionat si televizor.

Hotelul Iaki este clasificat la patru stele si are un restaurant de lux, o cofetarie si o terasa pizzerie. Dotarile mai includ doua piscine, o sala de conferinte cu toate dotarile necesare, precum si un magazin cu produse de lux.

Tarifele de cazare sunt de 100 de dolari camera single, 125 dolari (garsoniera). Cazarea in apartamente costa 175 de dolari, iar intr-un apartament de lux de 210 dolari.

In ceea ce priveste planurile de viitor, administratorul afacerilor lui Hagi spune ca acesta doreste sa-si extinda afacerile in tara, dar numai in locurile unde se poate lucra, adica "unde nu trebuie data spaga".

Mai multi fotbalisti romani au ales turismul ca destinatie a investitiilor lor din Romania: Ioan Timofte la Timisoara, Adrian Ilie sau Gheorghe Popescu in Poiana Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO