Prima pagina

Tichetele de masa cresc din martie la 7,88 lei

18.02.2008, 20:12 15

Valoarea tichetului de masa va creste incepand de luna viitoare cu 4%, la 7,88 de lei, potrivit unui ordin al ministrului muncii. Aceasta suma este valabila pentru primul semestru al acestui an.

Ultima modificare a valorii tichetelor de masa a fost operata in septembrie anul trecut, de la 7,41 de lei, la 7,56 de lei.

Piata tichetelor de masa este controlata in prezent, in proportie de 95%, de patru mari jucatori, Accor Services, Sodexho, Cheque Dejeuner si BluTicket, restul pietei fiind divizat intre emitenti regionali. Principalii emitenti estimeaza ca in prezent, in Romania, exista mai mult de doua milioane de utilizatori.

Rata de dezvoltare a pietei este foarte mica deoarece este direct proportionala cu numarul de angajati si companii noi care apeleaza la remunerarea angajatilor prin tichete de masa. Angajatorii recurg la remunerarea prin acordarea de tichete de masa deoarece cheltuielile pentru acordarea tichetelor sunt deductibile fiscal si scutite integral de taxe si impozite salariale, astfel ca acordarea tichetelor de masa aduce angajatorilor economii de 55%, fata de varianta in care ar acorda salariatilor o marire de salariu net egala cu valoarea tichetelor.

Despre piata tichetelor de masa aflati in ZIARUL FINANCIAR de maine

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO