Prima pagina

Tiriac are un proiect de 1 mld. euro langa Otopeni

29.05.2008, 20:22 26

Tiriac Imobiliare, divizia de investitii imobiliare a grupului Tiriac, va plasa in urmatorii ani intre 500 mil. euro si un miliard de euro in dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt pe locul fostului magazin Metro Otopeni, langa aeroportul Henri Coanda, pe o suprafata de 88 de hectare.
Proiectul ar putea cuprinde un centru de expozitie si un hotel, avand in vedere avantajul apropierii de aeroport, potrivit unor surse din piata. Aceasta va fi cea mai mare investitie imobiliara a grupului Tiriac, care intentioneaza sa atinga o valoare totala de piata a proiectelor de 900 mil. euro pana in 2010.
"Investitia in proiect ar putea ajunge la circa 500 de milioane de euro - un miliard de euro in urmatorii ani, in functie de tipul de dezvoltare imobiliara pe care o vom stabili pentru aceasta locatie. Va fi cel mai mare proiect imobiliar dezvoltat de grupul Tiriac si ar putea sa cuprinda si un hotel", a declarat pentru ZF Anca Ioan, CEO al Tiriac Holdings. Avand in vedere amploarea proiectului, Tiriac Imobiliare ar putea atrage un partener strain cu experienta in astfel de proiecte, potrivit unor informatii din piata.
Locatia ar putea fi potrivita pentru un centru de expozitii, avand in vedere ca pe locul fostului magazin Metro Otopeni a fost organizat anul trecut Salonul International Auto Bucuresti (SIAB). Insa traficul intens din zona ar putea defavoriza un astfel de proiect, mai ales ca anul viitor SIAB nu va mai fi organizat in aceasta locatie din cauza criticilor primite de la organizatori.
"In prezent asteptam finalizarea planului urbanistic al orasului Otopeni, pentru a stabili conceptul proiectului si regimul de inaltime al viitoarelor imobile care vor fi construite", explica Ioan. Tiriac Imobiliare este un grup de 21 de companii, infiintat in 1994, care detine in prezent terenuri de peste 2 milioane de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO