Prima pagina

TNT ridica miza pe Romania cu 7 mil. dolari

20.06.2003, 00:00 34



TNT Romania, filiala locala a companiei europene de curierat rapid, va investi in urmatorii trei ani peste 7 milioane de dolari pe piata locala, in conditiile in care investitiile totale de pana acum au depasit 10 milioane de dolari. Miza este un loc cat mai bun pe piata de curierat pana la aderarea la Uniunea Europeana.



"Europa de Est va reprezenta urmatoarea etapa in dezvoltarea activitatii noastre. Operam in prezent pe 56 de aeroporturi din 24 de tari din Europa si va trebui sa ajungem la 80 de aeropoturi", a declarat Hans de Bruyne, director general al centrului operational aerian din Liege, Belgia. Potrivit acestuia, piata din Europa de Vest este acoperita aproape in totalitate de catre reteaua companiei, dezvoltarea acum sa se faca in zona de est a Europei.



"Din 2007 o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, necesitatile de transport vor creste. Romania va deveni un mediu investitional interesant pentru competitia europeana, in principal dar si mondiala", a declarat managerul de tara TNT Romania, Stefan Velicu.



In aceste conditii, TNT a decis suplimenteze capacitatea de zbor pe relatia Romania prin introducerea din aceasta saptamana a unui avion de transport Bae-146, care are o capacitate de peste 10 tone si care va face curse zilnice intre aeroportul Otopeni si cel din Liege.



"Numai acest avion va implica pe ansamblul acestui an investitii de 1 milion de dolari", a mai spus Velicu.



Potrivit acestuia, cifra de afaceri a TNT Romania va depasi in acest an 10 milioane de dolari, fata de 7 milioane cat a inregistrat anul trecut.



"Profitul inainte de cheltuielile cu dobanzile va creste la randul sau, de la 1 milion dolari anul trecut la 1,2 milioane dolari in acest an" a mai spus Velicu.



In aceste conditii cota de piata a TNT in Romania va creste, potrivit propriilor estimari la 34%.



"Piata va creste in acest an cu 10-11%, ceea ce este o crestere sanatoasa pentru piata romaneasca de curierat rapid. Noi am reusit an de an o crestere de 25-30%, ceea ce ne-a permis sa ajungem in prezent lideri de piata" adauga Velicu.



Piata romaneasca de curierat este estimata la peste 20 de milioane de dolari, principalii jucatori fiind, pe langa TNT, grupurile DHL (Statele Unite) si UPS (Statele Unite), prin companii proprii, dar si Federal Express (SUA) si EMS (SUA), care opereaza prin agenti. Mai mult, exista pe piata si companii romanesti precum Cargus, Pegasus sau Kangaroo Express, insa cea mai mare parte a acestora urmaresc doar segmente de nisa ale pietei de curierat.



TNT este prezent in Romania din anul 1999, cand a achizitionat compania locala de curierat Romcargo, care era din 1991 agent unic TNT. In primul an de activitate al TNT in Romania, compania a realizat o cifra de afaceri de 3,6 milioane dolari si un profit de 0,7 milioane dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO