Prima pagina

Tranzactie de 8 mil. dolari pe piata produselor de ingrijire a locuintei

21.11.2005, 19:10 45

Grupul cipriot Eureka a cumparat compania Interstar Chim Bucuresti, producatorul detergentilor Rivex si al celui de curatat covoare Biocarpet si unul din jucatorii importanti pe piata produselor pentru ingrijirea locuintei din Romania.

Tranzactia se ridica la 8 mil. $ si a constat in preluarea de catre Eureka Group a unui pachet de 99,98% din actiunile Interstar de la firma cipriota Interstar Household Chemical.

Interstar are centrul de productie la Bucuresti, unde detine o fabrica de 7.000 de metri patrati, care aprovizioneaza atat piata romaneasca, dar si Bulgaria, Ucraina, Rusia, Moldova si Macedonia.

Eureka este una dintre cele mai importante companii regionale din zona produselor de ingrijire a locuintei, ocupand cote de piata importante atat in Grecia, cat si in Cipru si cu exporturi in circa 30 de alte state.

Aceasta este prima achizitie strategica in sectorul bunurilor de larg consum din Romania, dominat de grupuri multinationale precum Henkel, Unilever, Procter & Gamble, Johnson Wax.

"Interstar isi va intari pozitia pe piata prin investitii, sinergii si economii de scara - impartirea acelorasi costuri pe o productie mai mare - ce vor deriva din alaturarea sa la grupul Eureka. Ne vom concentra pe crestere si dezvoltare prin introducerea unor noi game de produse", a spus Carmen Oancea, directorul de marketing al Interstar Chim.

Tranzactia poate aduce schimbari de forte pe segmentul extrem de disputat al produselor pentru ingrijirea locuintei, care a cunoscut una din cele mai alerte cresteri in ultimul an.

Interstar este prezenta pe acest segment cu branduri precum Biocarpet (produse pentru ingrijirea covoarelor), Rivex (produse universale de curatat, detergenti de vase si de rufe, inalbitori), Snow (detergent de rufe, inalbitor si balsam de rufe), Trim (detergenti de vase, accesorii de curatat: bureti, manusi), Peak (produse de curatat toaleta si desfundat tevi), Wipe Out (produse pentru ingrijit mobila), Mr. Agres (insecticide).

Oancea a mai mentionat ca in perioada urmatoare, compania va realiza mai multe investitii in cresterea capacitatii de productie a fabricii de la Bucuresti si inceperea exportului in Grecia si Cipru.

"Dorim sa realizam o consolidare pe termen lung a relatiilor cu partenerii locali, pentru ca, impreuna cu acestia, sa putem realiza o crestere sustinuta a cifrei de afaceri in viitor", a spus la randul sau presedintele noului consiliu director al Interstar Chim, Nicos Sarris.

In primele noua luni ale anului, Interstar Chim a obtinut o crestere a vanzarilor de aproximativ 30% in euro fata de perioada similara a anului trecut, cand cifra de afaceri a companiei a fost de 10 mil. euro.

Anul trecut a alocat aproximativ 700.000 de euro pentru un nou depozit in Bucuresti. De asemenea, Interstar Chim a deschis de curand o unitate de productie in Ucraina, in urma unei investitii incepute in 2004.

In ceea ce priveste Eureka Group, acesta a fost fondat in anul 1959 in Cipru si detine o fabrica in Grecia. Eureka are o cifra de afaceri anuala de peste 40 mil. euro, potrivit datelor de pe site-ul companiei, si este prezent in toate categoriile pietei de ingrijire a locuintei. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO