Prima pagina

Treichl: Perioada de pierdere de cota de piata la BCR s-a sfarsit

Treichl: Perioada de pierdere de cota de piata la BCR s-a sfarsit
01.11.2007, 11:29 18

BCR a pierdut cota de piata in 2006 si "usor si in prima jumatate a acestui an", admitea in urma cu o luna Andreas Treichl, CEO al Erste Bank si presedintele Consiliului de Supraveghere al BCR, la o conferinta de prezentare in fata investitorilor, care a avut loc la Bratislava. "Perioada de pierdere de cota de piata s-a sfarsit", decreta el insa cu aceeasi ocazie, stabilind ca tinta ca BCR trebuie sa devina cea mai profitabila banca din intregul grup.


Manfred Wimmer este cel care trebuie sa realizeze acum obiectivele sefului sau, chiar daca "restructurarea si reorganizarea nu merg mana in mana cu o abordare agresiva pe piata", dupa cum recunoaste Steven van Groningen, presedinte al Raiffeisen Bank. Groningen stie prea bine, din proprie experienta, ce inseamna un astfel de proces, el fiind cel trimis de austriecii de la Raiffeisen sa "curete" Banca Agricola, dupa ce au cumparat-o in 2001. Cand este vorba despre proiecte de schimbare si restructurare e relativ usor sa vezi ce este de facut, spune Groningen, dar mai greu este "sa-ti dai seama care e capacitatea organizationala de a absorbi schimbarile".

Cititi continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO