Prima pagina

Una din doua beri vandute in Romania este ambalata la PET

30.06.2008, 15:54 27

Procentul detinut de vanzarile de bere in ambalaj PET a atins in prima parte a acestui an aproximativ 50% din piata interna a berii, in timp ce vanzarile la sticla si la halba continua sa scada, potrivit reprezentantilor Asociatiei Berarii Romaniei, formata din companiile Heineken Romania, Ursus Breweries, InBev Romania si United Romanian Breweries Bereprod (URBB).

In ultimii ani, cea mai mare crestere din piata interna a berii a fost inregistrata de vanzarile in ambalaj PET, acestea reprezentand la finele anului trecut 45,6% din totalul pietei locale a berii. Un avans de circa doua procente a castigat si berea la cutie in 2007, aceasta categorie detinand 10,4% din totalul vanzarilor de bere. In acelasi timp insa, vanzarile la sticla au scazut la 40,5% din piata, iar berea la draft a pierdut mai mult de un procent, controland la finele anului trecut doar 3,5% din vanzarile interne de bere.

Cititi mai mult in Ziarul Financiar de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO