Prima pagina

Unii investitori au devenit agitati

04.12.2000, 00:00 14



Pe fondul agitatiei de pe scena politica si zvonurilor care macina sistemul bancar, o parte din investitorii de pe bursa au devenit destul de agitati si au decis sa vanda actiunile celor mai bune societati la preturile pietei, ceea ce a provocat o scadere a titlurilor.

Banca Transilvania, prinsa in mijlocul zvonurilor, a pierdut 2,1%, in piata existand pachete mari la vanzare, de cateva milioane de actiuni.

Nici Alro nu a avut o situatie mai buna, atingand un nou minim istoric, 15.200 de lei. SIF-urile au urmat si ele acelasi trend, iar cei care aveau ordine afisate la cumparare au fost "prinsi" achizitionand actiuni.

Cea mai drastica cadere o are SIF Muntenia, unde investitorii au decis sa vanda chiar in pierdere, avand in vedere ca preturile inregistrate acum sunt cele mai mici.

Pentru saptamana aceasta brokerii nu se aventureaza sa-si exprime parerea cu privire la ceea ce se poate intampla avand in vedere ca piata este agitata.

"Nu se poate face acum o estimare bazata pe analize economice pentru ca la bursa persista o stare de confuzie legata de ceea ce se intampla in Romania", a declarat pentru Ziarul Financiar atefan Iordache, broker la Romglobal Invest.

Pe iata valutara este mai multa liniste, avand in vedere ca BNR a intervenit regulat, vanzand valuta, pentru a nu lasa cursul leu-dolar din mana.

Probabil ca si in aceasta saptamana cursul va creste cu 20-40 de lei pe dolar, pe zi. Joi, cursul la BNR a ajuns la 25.364 de lei/dolar.

Pe piata caselor de schimb, dupa cresterea de acum o saptamana cursul s-a stabilizat la 25.800-25.900 lei/dolar la cumparare si 26.000 de lei /dolar la vanzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO