Prima pagina

Vanzarile SABMiller in Romania au crescut cu 28% in 2007

Vanzarile SABMiller in Romania au crescut cu 28% in 2007
16.04.2008, 13:29 18

Vanzarile inregistrate de producatorul de bere SABMiller in Romania, piata pe care este prezent prin Ursus Breweries, au avansat cu 28% in anul financiar incheiat la 31 martie, ca urmare a rezultatelor pozitive consemnate de marca Timisoreana in ambalaj PET, conform raportului financiar al companiei.

In Europa, compania a realizat o crestere a volumului vanzarilor de 8%. Cresterea din ultimul trimestru a fost buna, in pofida rezultatelor deosebite din aceeasi perioada a anului financiar precedent, cand vanzarile au fost favorizate de temperaturi ridicate.

SABMiller este unul dintre cei mai mari producatori de bere la nivel mondial, cu operatiuni in peste 60 de state, si cel mai important imbuteliator al produselor Coca-Cola in afara SUA.

Grupul SAB Miller a inregistrat in exercitiul financiar incheiat la 31 martie 2007 o cifra de afaceri de 18,6 miliarde de dolari si un profit brut ajustat de 3,15 miliarde de dolari.

SAB Miller detine in Romania, prin intermediul Ursus Breweries, patru fabrici de bere, la Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov.

Ursus Breweries produce in Romania 4,5 milioane de hectolitri pe an, urmand ca aceasta sa creasca in 2008 la 6,3 milioane de hectolitri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO