Prima pagina

Viorel Catarama a vandut Libra Bank

06.06.2000, 00:00 727



Om de afaceri Viorel Catarama a renuntat la controlul bancii pe care a infiintat-o, Banca Romana pentru Relansare Economica - Libra Bank, pachetul majoritar al bancii fiind acum detinut de 19 persoane fizice din Turcia si Cipru printr-o majorare de capital.

"Noii proprietari ai bancii, care vor detine in urma acestei tranzactii aproape 88% din capitalul bancii, au cumparat practic actiunile detinute anterior de Elvila International, persoana fizica Viorel Catarama, precum si participatiile altor actionari", a declarat Ziarului Financiar Dan Constantinescu, presedintele Libra Bank. Anterior acestei tranzactii, structura actionariatului la Libra Bank era: Elvila International - 42,26%, Viorel Catarama - 22,6% si alti actionari- 35,14%.

Potrivit termenilor contractuali fiecare din cei 19 proaspeti proprietari, care dupa cum afirma Dan Constantinescu lucreaza in domeniul investitiilor bancare, detine sub 5% din capitalul bancii. Astfel s-a evitat obtinerea avizului din partea BNR pentru noi actionari. Restul de aproape 12% din actiunile bancii vor fi detinute de sapte companii romanesti si 21 de persoane fizice.

"Pe 12 aprilie Adunarea Generala a Actionarilor va aviza aceasta tranzactie, tot atunci urmand sa se discute si componenta noului management al bancii", a mai explicat presedintele Libra.

Libra Bank a fost infiintata in 1996, printre membrii fondatori numarandu-se si fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc. Banca a intregistrat anul trecut un profit de peste 300 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO