Prima pagina

WWF: Daca am fi toti europeni ne-ar mai trebui inca 2,6 Pamanturi ca sa traim ecologic

19.11.2007, 15:17 17

Cresterea economica a Europei din ultimii 30 de ani a avut un impact neasteptat de mare asupra mediului inconjurator, specialistii din domeniu avertizand ca in ritmul actual de consum al resurselor naturale Pamantul nu ne mai este suficient.

"Astazi consumul europenilor depaseste cu mult capacitatea de suport a ecosistemelor naturale. Daca toti oamenii de pe aceasta planeta ar avea acelasi stil de viata cu cel al europenilor, am avea nevoie de mai mult de 2,6 planete care sa asigure necesarul de resurse si care sa neutralizeze deseurile generate", a declarat Tony Long, director al biroului european al organizatiei ecologice non-profit World Wide Fund for Nature (WWF).

Echilibrul dezvoltarii, nivelul de dezvoltare durabila, reprezinta diferenta dintre amprenta ecologica, respectiv impactul activitatii umane asupra mediului si biocapacitatea unui stat, adica resursele naturale de care dispune.
Din acest punct de vedere Romania are cea mai scazuta amprenta ecologica din UE, cu un indice de 2,4, ramanand insa un debitor ecologic, biocapacitatea fiind de 2,3, dupa cum se metioneaza in raportul "Europa 2007 - Produsul Intern Brut si Amprenta Ecologica", lansat la Bruxelles de catre WWF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO