Prima pagina

Yahoo! incheie un acord cu Google

13.06.2008, 10:03 8

Discutiile dintre Yahoo! si Microsoft au luat sfarsit o data cu incheierea unui acord intre compania internet si Google, prin care Google va putea vinde reclame pe site-urile de cautare al Yahoo, anunta Reuters.

Yahoo! estimeaza ca parteneriatul cu Google ii va aduce venituri aditionale de 800 de milioane de dolari pe an si va ridica fluxul financiar al companiei cu 250-450 milioane de dolari in primele 12 luni.

Actiunile Yahoo! au scazut cu 10% dupa comunicarea rezultatului discutiilor, deoarece piata nu se mai asteapta la o preluare a companiei, fie ea si partiala.

Titlurile Microsoft au crescut cu peste 4%, desi cei doi mari rivali au incheiat o intelegere, investitorii fiind multumiti ca grupul nu va plati un pret prea mare pentru o tranzactie considerata riscanta.

Un acord intre cei mai mari operatori de cautare online a provocat temeri in piata, iar presedintele comisiei autitrust din Senatul Statelor Unite a declarat ca forul pe care il conduce va "examina cu atentie" planul.

Directorul general al Google, Eric Schmidt, a asemanat intelegerea cu acorduri similare din alte industrii, unde companii rivale gasesc metode de a coopera in timp ce se afla in concurenta.

"Decizia de a posta anunturi publicitare este optiunea Yahoo!, nu o idee a Google", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO