Profesii

90% dintre CV-urile începătorilor merg direct în coşul de gunoi al angajatorilor

11.09.2010, 09:13 31

Patronii se plâng că reuşesc cu greu să găsească candidaţiiideali în vederea angajării, în ciuda faptului că tot mai mulţiromâni se află în căutarea unui loc de muncă, scrie Gândul.

De departe, cel mai dificil este să sortezi începătorii, dupăcum au recunoscut o treime dintre companiile care au participat lastudiul "Bilanţul pieţei de resurse umane din România", realizat deHR Club, asociaţia profesioniştilor în resurse umane din România,în colaborare cu compania de cercetare de piaţă Daedalus MillwardBrown.

Astfel, 32,4% dintre angajatorii chestionaţi spun că cel mult10% dintre CV-urile primite de la candidaţii fără experienţă sunteligibile.

Asta înseamnă că restul de 90% dintre aplicaţii nu au niciolegătură cu cerinţele postului. "Mulţi dintre începători suntdisperaţi că nu îşi găsesc de muncă şi trimit pur şi simplu,indiferent de job, ca să-şi încerce norocul. Alţii nu sunt atenţila detaliile anunţului şi aplică fără nicio legătură. Nu în ultimulrând, unii nu au maturitatea necesară", a declarat pentru GândulCorina Diaconu, managing director la ABC Human Capital, firmă deconsultanţă pe resurse umane. Vedeţi ce greşeli fac candidaţii când trimit CV-uri pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO