Profesii

Alexandrina Gătej, noul preşedinte AmCham România

Alexandrina Gătej, noul preşedinte AmCham România

Autor: Ioana David

24.03.2011, 13:56 697

Începând cu această lună, Alexandrina Gătej, fost consilierprezidenţial, a fost aleasă preşedintele Consiliului Director alCamerei de Comerţ Americane în România (AmCham România).

"Revin cu o expertiză vastă în mediul de afaceri, cu oexperienţă recentă în administraţia publică, şi îmi exprimîncrederea că alături de colegii din Consiliul Director vom promovaactiv agenda AmCham pentru un mediu de afaceri solid şi viziuneaprivind creşterea competitivităţii ţării noastre" a spusAlexandrina Gătej.

În decembrie anul trecut ea a renunţat la funcţia de consilierulprezidenţial după ce au apărut informaţii că a fost recrutată deSecuritate în septembrie 1989 pentrueventuale misiuni de contrainformaţii în sectoarele economice, însănu a dat nicio informare ofiţerilor, astfel că CNSAS a decis că nupoate fi considerată colaborator.

Alexandrina Gătej cătrepatronate: Aveţi nevoie de expertiza marilorcompanii

Potrivit datelor AmCham, Gătej reprezintă firma Maldon &Wat. Gătej este unicul acţionar al acestei firme înfiinţate chiarla începutul lunii martie, conform datelor de la RegistrulComerţului.

Corina-Alexandrina Gătej a fost numită, în iulie 2009, înfuncţia de consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Mediulde Afaceri Intern şi Internaţional al AdministraţieiPrezidenţiale.Gătej a lucrat, până în 1993, ca economist şi apoi cadirector de export la Fabrica de piele Sebeş, anterior, din 1988,lucrând la Fabrica de Pielărie Târgu Mureş.

În perioada 1993-1996 a lucrat la Radio Europa Liberă şi laInterquest Bucureşti, iar din 1996 a lucrat la Unilever, înperioada 1996-2005 deţinând diverse poziţii de manager.

În perioada noiembrie 2005 - mai 2009, Corina-Alexandrina Găteja fost preşedinte Unilever Europa Centrală şi de Sud. Ea a fostnumită la Preşedinţie din poziţia de Business Development DirectorUnilever Europa Centrală şi de Est, Unilever Europa Centrală şi deSud, post pe care îl deţinea din mai 2009.

Ceilalţi membri ai boardului AmCham sunt Carmen Neagu, GeneralElectric şi Ionuţ Simion, PwC (vicepreşedinţi), Peter Weiss,Bancpost (Trezorier) dar şi Wolfgang Schoiswohl, BCR, Tibor Pandi,Citibank, Pascal Prigent, GlaxoSmithKline, Radu Enache,Hewlett-Packard, Bogdan Balaci, IBM România, Ronald Binkofski,Microsoft, Anda Todor, Salans.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO