Profesii

Băsescu: Sunt un suporter al adoptării Codului Muncii prin asumarea răspunderii

Autor: Mediafax

25.02.2011, 14:53 31

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este "unsuporter" al adoptării proiectului noului Cod al Muncii prinasumarea răspunderii, în forma în care va fi adoptată deGuvern.
"Sunt un suporter al adoptării prin asumarea răspunderii, în formaîn care va fi adoptată de Guvern. Ştiu principalele modificări", aspus Băsescu, într-o conferinţă de presă, răspunzând uneiîntrebări.

Şeful statului a mai spus că piaţa muncii de România este "extremde rigidă", menţionând că este esenţială adoptarea noului Cod almuncii, inclusiv pentru creşterea atractivităţii ţării noastre dinpunct de vedere al productivităţii muncii.

Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, proiectul demodificare a Codului Munii şi intenţionează să se reunească înurmătoarele zile în şedinţă specială pentru a aproba documentul,aşteptând şi avizul Consiliului Economic şi Social (CES).Modificările Codului Muncii urmează să fie promovate prin angajarearăspunderii Guvernului în Parlament.
Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei deguvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament peCodul Muncii, iar ulterior a avut consultări cu grupurileparlamentare ale coaliţiei.

El a mai spus că în perioada următoare va menţine şi continuadialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi vaţine cont de amendamentele parlamentarilor în cadrul procedurii deasumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.
Premierul a precizat că, în urma acestor consultări, Guvernul valua decizia finală în privinţa asumării răspunderii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO