• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Profesii

BestJobs introduce o etichetă specială „Ukrainian friendly job 🇺🇦” prin care companiile care doresc să angajeze cetăţeni ucraineni pot marca poziţiile potrivite

BestJobs introduce o etichetă specială „Ukrainian friendly job 🇺🇦” prin care companiile care doresc să angajeze cetăţeni ucraineni pot marca poziţiile potrivite

Autor: Roxana Rosu

02.03.2022, 13:08 410

Platforma de recrutare BestJobs introduce o etichetă specială „Ukrainian friendly job 🇺🇦”, astfel încât companiile care doresc să angajeze cetăţeni ucraineni să poată marca poziţiile potrivite pentru aceşti candidaţi direct în platformă, pentru o identificare mai uşoară.

În plus, candidaţii ucraineni vor găsi pe platforma de recrutare online un filtru de căutare al acelor joburi marcate astfel, pentru a le facilita aplicarea. De asemenea, ei pot suna la numărul (+40) 31 710 4230, unde vor primi suport în limba engleză pentru identificarea joburilor potrivite şi pentru asistenţă în procesul de recrutare.

Conform OUG 25/2014, cetăţenii ucraineni se pot angaja pe teritoriul ţării noastre, şi nu necesită aviz de angajare pentru o perioadă de 9 luni dintr-un an calendaristic, timp în care pot înainta demersurile legale pentru a dobândi statutul de refugiat, prin care pot beneficia de acces la asigurări sociale şi de sănătate.

„Războiul este o tragedie de care niciunul dintre noi nu bănuia că va fi atat de aproape pe parcursul vieţii sale şi pentru care nimeni nu a fost pregătit. Şi totuşi, mai ales în ultimii ani, cu toţii am învăţat să ne adaptăm rapid la diverse crize şi, mai ales, să găsim soluţii”, spune Andrei Frunză, CEO BestJobs.

Pe platforma există peste 32.000 de poziţii deschise, cu precădere în domenii precum Financiar/Contabilitate, Suport clienţi/ Outsourcing, IT, Vânzări şi Marketing.

În plus, pe BestJobs există peste 3.000 de joburi remote la care pot aplica cetăţenii ucraineni care cunosc limba engleză sau o altă limbă străină şi care îşi doresc să obţină un venit stabil în România.

„Începând de astăzi, BestJobs conectează companiile deschise să ofere locuri de muncă refugiaţilor din Ucraina cu aceia dintre ei aflaţi în căutarea unei surse stabile de venit, acum sau oricând în viitor. Deoarece dorim să venim în ajutorul cetăţenilor dislocaţi din mediile lor aşa cum ştim şi putem mai bine în aceste momente fără precedent, am lansat această iniţiativă menită să ofere acestor oameni un sprijin sustenabil şi o siguranţă pe plan financiar. Ne bucurăm să vedem că angajatorii au fost receptivi şi au început să folosească eticheta în platformă, astfel că cetăţenii ucraineni pot găsi deja opţiuni pentru ei”, continuă Andrei Frunză, CEO BestJobs.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: