Profesii

BIO: Cine este Florin Nicolae Jianu, propunerea PSD pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri. El a mai fost ministru pentru IMM-uri

BIO: Cine este Florin Nicolae Jianu, propunerea PSD...

Autor: Mona Scarisoreanu

03.01.2017, 16:51 246

În 2014, timp de 10 luni activitatea sa a vizat mediul guvernamental, fiind numit ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, implicându-se direct în nouă lege dedicată IMM-urilor, strategia pentru mediul de afaceri 2014-2020, programul cu privire la integrarea tinerilor absolvenţi pe piaţa muncii şi dezvoltarea activităţii IMM-urilor, plasarea României ca hub Sud-Est european, Legea crowdfunding, Legea business angel, Legea dedicată incubatoarelor de afaceri şi Instituţia mediatorului de credite.

Florin Nicolae Jianu s-a născut la Slatina, judeţul Olt, la 30 decembrie 1976. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti – Departamentul de Matematici Aplicate (secţia engleză) şi a urmat studiile de masterat din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

După terminarea facultatii, acesta a lucrat în cadrul Preşedinţiei României pe poziţia de coordonator programe teritoriu.

În prezent ocupă funcţia de preşedinte al CNIPMMR, în urma alegerilor din cadrul Convenţiei Naţionale din aprilie 2016.

În ultima declaraţie de avere din 2014, rezultă că acesta deţinea două case, una în Bucureşti şi una în Slatina, precum şi mai multe apartamente în cele două oraşe şi nu avea credite şi active financiare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO