Profesii

Cât câştigă şeful Registrului Comerţului, instituţia statului conectată cu business-ul

Cât câştigă şeful Registrului Comerţului,...

Autor: Corina Mirea

03.07.2014, 14:01 1976

Salariul directorului general al Registrului Comerţului, instituţia publică din România care măsoară cei mai mulţi parametri ai mediului de business local, depăşea anul trecut 7.000 de lei (peste 1.600 de euro) net pe lună, potrivit datelor publicate pe site-ul acesteia. Astfel, Silvia Mihalcea, numită la conducerea instituţiei în vara lui 2012, a beneficiat de venituri mai mari cu circa 1.800 de lei decât Adriana Iacob, cea care ocupa aceeaşi funcţie în vara lui 2010, când salariile bugetarilor au fost micşorate cu 25%, arată acelaşi raport al ONRC. În prezent, Adriana Iacob este director general adjunct şi câştigă cu aproximativ 1.000 de lei mai puţin ca Silvia Mihalcea.

Mihalcea a obţinut în 2013 şi o creştere de salariu cu aproximativ 8% faţă de anul precedent, în care a fost numită la şefia Registrului Comerţului şi cel în care salariile bugetarilor au fost reîntregite. Totuşi, ea câştiga mai puţin cu 100 sau 200 de lei net pe lună decât alţi opt directori din cadrul instituţiei. Mai mult, deşi se află la conducerea uneia dintre cele mai mari şi importante instituţii publice din România, este mai prost plătită decât un programator, spre exemplu, care după cinci ani petrecuţi în domeniu, ajunge să câştige, în medie, circa 1.800 de euro net pe lună, potrivit informaţiilor din piaţă.

Anul trecut, Registrul Comerţului avea aproape 1.800 de angajaţi, iar cel mai mic salariu din cadrul instituţiei era de puţin peste 500 de lei net pe lună (pentru o poziţie de referent asistent).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO