Profesii

Cele 6 semne după care îţi poţi da seama dacă eşti un „antreprenor în serie”

Cele 6 semne după care îţi poţi da seama dacă eşti...

Autor: Octavian Calei,

17.03.2013, 12:26 1641

Antreprenoriatul "în serie" a devenit ultima noutate în business, un model care presupune înfiinţarea unei afaceri, dezvoltarea, şi vânzarea acesteia pentru ca apoi procesul să fie reluat cu un alt business, scrie Economic Times.

Iata cele şase semne care indică dacă eşti un "antreprenor în serie":

1. Devii neliniştit după trei sau patru ani de lucrat la un loc de muncă. Unii oameni devin plictisiţi după câţiva ani într-un job şi au senzaţia că şi-a îndreptat cariera într-o direcţie greşită. Această îngrijorare este un semn că este timpul să mergi mai departe.

2. Eşti genul de persoană mai curioasă şi orientată spre client. Oameni ca Jeff Bezos şi Mark Zuckerberg sunt acei antreprenori cărora nu le place rutina unui management de companie. Aceştia sunt oameni ai ideilor şi nu au pace până când nu transformă orice idee într-o afacere. Ei privesc ideile din perspectiva consumatorului. Dacă dai peste o problemă despre care îţi spui că nu ai fi singurul care vede lucrurile astfel, eşti un antreprenor care este orientat spre client.

3. Ai teamă de regrete mai mult decât de eşec. Un antreprenor în serie este gata să îşi asume toate riscurile şi să trăiască viaţa la maximum, se teme doar de faptul că ar putea să se uite în urmă şi să regrete că a ratat o oportunitate în viaţă. Pentru un antreprenor în serie, un eşec nu este decât o nouă lecţie, fiind gata să şi-l asume de nenumărate ori şi s-o ia oricând de la capăt.

4. Ai deschis o afacere înainte să-ţi iei permisul de conducere. Motivaţi mai mult de provocarea de a face bani, antreprenorii în serie deschid afaceri încă din liceu. Pentru ei nu contează atât de mult profitul ca măsură a succesului, cât provocarea în sine. Majoritatea antreprenorilor nu pornesc o afacere deoarece sunt lacomi. Ei speră ca în patru ani să poată vinde firma cu sute de milioane de euro.

5. Recunoşti când startup-ul tău nu face profit. Un antreprenor în serie bun este capabil să facă un pas înapoi şi să evalueze obiectiv afacerea. Dacă realizezi că firma nu este profitabilă, poţi închide şi trece mai departe.

6. Eşti deja implicat în două sau trei afaceri - este clar, eşti un antreprenor în serie. Nu este neapărat să porneşti o afacere şi s-o vinzi pentru a trece la un alt proiect pentru a te încadra în categoria antreprenorilor în serie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO