Profesii

Cinci motive surprinzătoare care te împiedică să promovezi

Cinci motive surprinzătoare care te împiedică să...

Autor: Cristina Brucker

10.10.2014, 15:47 2708

Atunci când vine vorba de o carieră de succes, marea majoritate a persoanelor îşi asumă automat că obţinerea unei promovări la locul de muncă depinde de factori precum orele petrecute până târziu la birou, o ţinută impecabilă sau lipsa plângerilor de orice fel. 

Carole Ann Rice, autoarea cărţii ''Find Your Dream Job'', consideră că o persoană mult prea implicată la locul de muncă în tot ceea ce face este adesea văzută de ceilalţi drept o ''furnică lucrătoare'', însă nicidecum o persoană cu calităţi de lider, avertizează scriitoarea. 

Iată, aşadar, cinci factori care te-ar putea împiedica să obţii o avansare în cadrul companiei:

1. Exagerezi cu orele suplimentare 

''Există o linie foarte fină între a fi lider şi a fi executant, aşa că preia un volum de muncă pe care să-l poţi manevra eficient'', spune Carole Ann Rice. Autoarea cărţii avertizează, de asemenea, că o persoană care preia sarcini pe care nu reuşeşte să le ducă până la capăt este considerată, de obicei, un caracter slab, ca urmare a atitudinii ''vreau să-i mulţumesc pe toţi''. Nici lucratul peste program nu este văzut cu ochi buni, pentru că dă impresia unei persoane ineficiente, copleşită de sarcinile cotidiene. 

Citiţi continuarea articolului aici.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO