Comisia de muncă a Camerei a adoptat proiectul privind reglementarea activităţii de telemuncă

14 nov 2017 Autori: Cătălina Mănoiu , Mediafax

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind reglementarea activităţii de telemuncă, care prevede că angajaţii pot lucra de la distanţă în mod regulat şi voluntar, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Potrivit proiectului de lege, telemunca este forma de organizare a muncii în care ”o activitate care ar putea fi efectuată în cadrul locului de muncă organizat de angajator, se realizează de către un salariat, de la distanţă de această locaţie, în mod regulat şi voluntar, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor”.

Activitatea se realizează în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau al unui act adiţional la acesta. La solicitarea angajatorului şi cu acordul în scris al salariatului cu normă întreagă, acesta poate efectua muncă suplimentară.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la obligaţia de a prevedea în mod expres în contractul individual de muncă sau în actul adiţional prestarea unei activităţi în regim de telemuncă, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 10.000 de lei pentru fiecare persoană astfel identificată, potrivit sursei citate.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 
Cuvinte cheie:
TELEMUNCĂ
, COMISIA DE MUNCĂ
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide