Profesii

Companiile care au ajutat tinerii să înveţe cum să facă business, premiaţi de un ONG cu activităţi educaţionale

Companiile care au ajutat tinerii să înveţe cum să...

Autor: Corina Mirea

24.05.2012, 21:02 806

Cinci mari companii de pe piaţa locală au fost premiate pentru implicarea în pregătirea practică a tinerilor pentru integrarea lor în mediul de afaceri în cadrul evenimentului Business Hall of Fame, organizat aseară de Junior Achievement România, organizaţie non- profit de educare a tinerilor în sectorul economiei de piaţă. 

Organizatorii susţin că cel puţin 200.000 de tineri au fost familiarizaţi cu modul de lucru din companii, bănci sau redacţii de ziare, proiect pentru care reprezentanţii Ronald Binkovski, general manager al Microsoft Romania, Cătălin Creţu, director general al Visa România, David Dos Reis, CFO Axa Asigurări, Cornel Cojocaru,  director executiv Comunicare al BCR, Otilia Radu, community affairs manager din cadrul Astra Zeneca, au ridicat premiile de recunoaştere pentru implicarea cu peste aproximativ 40.000 de euro în programele educaţionale Junior Achievement în anul şcolar 2011-2012.

Viziune şi leadership, impact asupra economiei naţionale, implicare socială şi exemplul de reuşită în profesie sunt criteriile de selecţie ce le-au adus altor şase manageri premiile Business Hall of Fame 2012. Aceştia sunt Radu Georgescu, preşedinte al Grup Gecad, Marius Ghenea, preşedinte al FIT Distribution, Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Florin Talpeş, manager al Softwin, Radu Timiş, preşedinte al companiei Cristim şi Anca Vlad, manager Fildas Catena Grup.

Pe lângă certificatele de recunoaştere şi trofeele oferite de Junior Achievement România în cadrul Galei Business Hall of Fame, două mari companii şi un profesor de liceu au primit trofeul „Investeşte în Educaţie! 2012”.

Romanian American Foundation este una dintre companiile care au investit cel mai mult în programele JA, aproximativ 198.000 de euro pentru ca tinerii liceeni din zonele cu mai puţin de 50.000 de locuitori să beneficieze de educaţie în sectorul de business. Alături de aceasta, Citibank a primit trofeul pentru cel mai îndelungat parteneriat în cadrul programelor de educaţie financiară din România, în care mii de studenţi cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani au învăţat cum funcţionează sistemul bancar şi mediul de afaceri.

Cine au fost câştigătorii premiilor Business Hall of Fame

Grup Gecad (Radu Georgescu – Antreprenor, Manager, Preşedinte) 
FIT Distribution (Marius Ghenea – Antreprenor, Investitor, Preşedinte)
 Raiffeisen Bank (Steven van Groningen  - Preşedinte, CEO)
Softwin (Florin Talpeş – Antreprenor, Manager)
Grup Cristim (Radu Timiş – Antreprenor, Manager, Preşedinte)
Fildas Catena Grup (Anca Vlad – Antreprenor, Manager)

Recognition Certificates

Microsoft România (Ronald Binkovski, General Manager)
 Visa România (Cătălin Creţu, Director General)
Axa Asigurări (David Dos Reis CFO)
Axa Asigurări (Cornel Cojocaru, Director Executiv Comunicare BCR)
Axa Asigurări (Otilia Radu, Community Affairs Manager Astra Zeneca)

Trofeele „Investeşte în Educaţie!” 2012

Cea mai mare contribuţie financiară- Romanian American Foundation (pentru cei aproximativ 198.000 de euro investiţi în programe de educaţie financiară).

Cel mai îndelungat parteneriat- Citibank (pentru 12 ani de susţinere a programelor JA România).

Cea mai mare investiţie personală- profesor Camelia Moţ (pentru implicarea a peste 1.000 de tineri în programul de acomodare cu munca în cadrul companiilor de pe piaţa locală, ocupând pentru o zi postul vizat după terminarea studiilor).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO