Profesii

Companiile farmaceutice, din nou pe baricade

Companiile farmaceutice, din nou pe baricade

Click pentru imaginea intreaga

14.08.2006, 12:55 36

Marii jucatori de pe piata farmaceutica au revenit in forta in topul celor mai consistente oferte de angajare lansate saptamana trecuta. Ei au anuntat cateva zeci de pozitii vacante, in principal in cadrul departamentelor de vanzari.
Farmexpert, Mediplus sau PharmaFarm s-au numarat printre cei mai activi angajatori ai saptamanii trecute, cautarile lor fiind orientate in principal catre consolidarea fortei de vanzari, mai ales la nivel zonal.
Compania de distributie de medicamente Farmexpert a lansat cea mai complexa oferta de angajari, care include in principal pozitii in reteaua nationala de vanzari. Astfel, se cauta directori zonali de vanzari pentru divizia farmacii in 11 orase mari precum Brasov, Bucuresti, Constanta sau Timisoara. Acestia trebuie sa aiba experienta de cel putin un an pe o pozitie similara sau pe o pozitie de coordonator de vanzari la cifre de afaceri lunare de peste 500.000 de lei (142.000 de euro). Oferta Farmexpert mai include pozitii de coordonatori si agenti de vanzari in 30 de orase, de referent resurse umane pentru Timisoara, de sef departament comercial pentru Ploiesti sau de consilier juridic pentru activitatea din Bucuresti.
Distribuitorul de medicamente Mediplus cauta de asemenea un area sales manager pentru Brasov, un reprezentant vanzari pentru Constanta si un reprezentant medical produse dermatocosmetice care sa activeze in Bucuresti.
Compania de import si distributie PharmaFarm are un post vacant de key account pentru Constanta si posturi de reprezentanti vanzari pentru zonele Cluj-Napoca si Bihor, precum si de operatori telesales pentru trei orase.
"In momentul de fata piata pharma este destul de restrictiva, in sensul ca este o nisa bine definita si oamenii se rotesc intre companii. Din punctul de vedere al recrutarii, este dificil acum sa gasesti oameni intr-adevar buni, pentru ca sunt multi in piata si de obicei trebuie vazute cam 50 de persoane pentru a putea angaja una", spune Iuliana Badea, recruitment services manager la compania de recrutare Lugera & Makler.
Potrivit acesteia, una dintre cele mai la indemana solutii pentru companiile de profil este sa aduca oameni valorosi pe vanzari, pe care sa ii incadreze pe pozitiile de intrare, pentru a putea invata, ulterior, specificul activitatii.
Alte oferte insemnate au venit saptamana trecuta din zona industriei IT, a industriei constructiilor si cea a bunurilor de larg consum.
Daca Oracle a devenit deja o prezenta constanta in anunturi, in incercarea de a isi acoperi pozitiile vacante din departametele de Contract, Incentive Compensation si Expense, au mai aparut si alte oferte din partea marilor companii.
Spre exemplu, Hewlet-Packard cauta un international collection supervisor pentru activitatea din Romania, care trebuie sa aiba minimum 2 ani de experienta ca manager intr-un mediu multinational, iar Microsoft Romania un support specialist pentru centrul sau de suport tehnic din Bucuresti.
Companiile din constructii isi consolideaza si ele echipele. Daca Henkel Bautechnik Romania vrea un consultant inginer constructor, Synergy Construct are pozitii de manageri de santier, ingineri de santier, arhitecti si topografi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels