Profesii

Companiile germane promit sute de mii de angajări

Companiile germane promit sute de mii de angajări

Autor: Catalina Apostoiu

29.11.2016, 00:00 1024

Companiile germane par hotărâte să angajeze o jumătate de milion de oameni anul viitor în condiţiile în care cea mai mare economie a Europei rămâne robustă în pofida incertitudinilor din economia mondială, scrie Deutsche Welle. 

Problema este găsirea de personal calificat, spun specialiştii de pe piaţa forţei de muncă. Potrivit unui sondaj al Asociaţiei Camerelor de Industrie şi Comerţ Germane (DIHK), companiile intenţionează să angajeze un număr total de 450.000 de oameni în decursul anului viitor. Cel mai mare apetit pentru angajări se înregistrează în sectorul serviciilor medicale şi educaţiei.

Martin Wansleben, managing director al DIHK, a declarat pentru cotidianul german Bild că 2017 ar urma să fie cel de-al 12-lea an consecutiv de creştere a angajărilor. Potrivit acestuia, deficitul de forţă de muncă cu pregătire potrivită reprezintă cea mai mare problemă pentru companiile din întreaga Germanie.

Acesta a adăugat că multe companii se luptă să atragă cât mai mulţi muncitori calificaţi posibil. Din perspectiva acestei probleme, oficialii DIHK au menţionat frecvent nevoia integrării migranţilor pe piaţa forţei de muncă, promiţând milioane de euro pentru programe lingvistice şi de pregătire. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO