Profesii

Constructorii sunt pe val in continuare

31.05.2004, 00:00 19



Managerii care activeaza in constructii, comertul cu amanuntul si servicii estimeaza ca in lunile iunie si iulie companiile pe care le conduc vor inregistra o crestere a numarului de angajati. In constructii va continua trendul inregistrat inca din martie, cand activitatea in domeniu a intrat pe o curba ascendenta, lucru care a inseamnat si o crestere a numarului de salariati.



Pentru perioada care va urma, managerii din constructii preconizeaza o crestere semnificativa a personalului, tendinta mai accentuata in cazul intreprinderilor mari cu peste 500 de salariati. In domeniul comertului cu amanuntul, directorii se asteapta la o crestere a activitatii, lucru care va atrage dupa sine si o usoara crestere a numarului de angajati. Si managerii din sectorul serviciilor prognozeaza pentru urmatoarele doua luni o tendinta de usoara crestere a nuamrului de angajati. In ceea ce priveste industria, estimarile indica o stabilitate a personalului. Astfel, desi se asteapta la cresterea productiei in urmatoarele trei luni, managerii din industrie estimeaza ca numarul de salariati va avea in continuare o tendinta de stabilitate. Chiar daca se constata un trendascedent al acestui indicator la intreprinderila mari, cu peste 500 de angajati, el este compnesat de catre usoarele cresteri pervazute de celelalte grupe de intreprinderi. Aceste rezultate au fost obtinute pe baza sondajelor de opinie in randul managerilor, cu privire la tendinta de evolutie a activitatii economice, efectuate de Institutul National de Statistica in luna mai asupra unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.550 agenti economici), constructiilor (700) si comertului cu amanuntul (950).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO