Profesii

Croitoru: Coruptia si mediul privat "infirm" au facut ca romanii sa piarda respectul pentru munca

13.05.2010, 16:37 21

Mediul privat "infirm", mult prea legat de stat sauneconcurential, precum si coruptia generalizata au facut populatiasa nu mai respecte munca si rolul ei, si implicit sa nu mairespecte educatia, apreciaza Lucian Croitoru, consilier alguvernatorului BNR, informeaza Mediafax Business.

"Anumite valori culturale si religioase nu s-au deteriorat. S-adeteriorat respectul pentru munca si rolul pe care-l joaca munca inviata individului. Oamenii trebuie sa vada o corelatie intreefortul depus si rasplata din partea societatii, legatura intreamunca si modul de a trai (...) Deocamdata acest lucru esteimposibil pentru ca sectorul privat s-a nascut infirm, este prealegat de stat, sau unde nu este legat de stat este prea putin pebaze concurentiale", a spus Croitoru la dezbaterea "Perspectiveledezvoltarii economiei romanesti pana in 2015", organizata de clubulde macroeconomie Econosofia si Institutul de Studii Populare.

El a explicat ca mediul privat infirm si coruptia generalizataintaresc credinta populatiei ca nu prin munca si educatie se obtinesuccesul, iar aceasta atitudine a dus si la caderea sistemuluieducational din Romania. Mai multe despre declaratiile facute deconsilierul guvernatorului BNR cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO