Profesii

Cultura, somerii si IMM-urile

20.05.2003, 00:00 12

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) impreuna cu Ministerul Culturii si Cultelor au lansat saptamana trecuta proiectul "O Romanie frumoasa", program care are ca scop reabilitatarea patrimoniului cultural, concomitent cu reducerea somajului si dezvoltarea IMM-urilor in constructii. Cu alte cuvinte, se vor crea noi locuri de munca prin participarea intreprinderilor mici si mijlocii care activeaza in constructii la realizarea unor lucrari de restaurare a unor obiective culturale.
Programul, care va beneficia de fonduri de aproape 10 milioane de dolari, va incepe in iunie 2003 si se va termina in mai 2006. In prima faza (2003), proiectul va fi implementat in patru orase - Alba Iulia, Medias, Brasov si Braila - urmand ca in perioada 2004-2005 sa se faca lucrari in alte sase orase: Iasi, Sighisoara, Sibiu, Targoviste, Focsani si Constanta.
Cea mai mare parte a banilor - in jur de 6 milioane de dolari - vor fi acordati de Comisia Europeana, 1,5 milioane de dolari, urmand sa vina de la o banca a CE. Cu aproape un milion de dolari va contribui si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO