Conferinţa ZF/CITR Group„The Value of Second Chances”

Dan Ştefan, Antreprenor, firma Autonom: Pentru fiecare firmă de succes, alte câteva mii de proiecte au eşuat

7 iun 2017 Autor: Roxana Rosu

Pentru fiecare firmă de succes, sunt alte câteva mii de proiecte care au eşuat. Noi facem de 26 de ani business în familie, am trecut prin multe. Au fost multe momente de criză. La fiecare 2-3 ani, am avut o criză în Autonom. Dificultate nu înseamnă doar insolvenţă, ci şi crize de creştere, care pot fi pasul de dinainte. Sunt semne, trebuie să le vedem, a spus Dan Ştefan, Antreprenor, firma Autonom, la conferinţa„The Value of Second Chances: poveşti antreprenoriale şi soluţii pentru companii în dificultate”, organizată de ZIarul Financiar şi CITR Group.

Alte declaraţii:

Construiţi sisteme de detecţie a semnelor care anunţă crizele de creştere. Sunt patru direcţii: financiar (când ai probleme de cash flow, lipsă de capital, sunt expuşi pe anumite canale), apoi partea de capital uman (nu mai ai competenţe, nu ai un sistem de delegare, ai oameni loiali, dar care nu mai ţin pasul), management (structuri, principii) şi dimensiunea antreprenorului (criza proprie, nu mai are un scop, o ţintă, când şi-a atins obiectivul)

Sunt multe firme care trec singure peste criza de creştere, ies intărite. Dar sunt o minoritate. Mult mai des, firmele trec mai departe cu un partener, cu capital financiar şi intelectual. Mai e scenariul în care isi micşorează businessul şi patru, falimentul.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
firma
, antreprenori
, esuat
, proiecte
, succes
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide