Profesii

eJobs asteapta afaceri de 3 mil. $ din recrutarea online

23.01.2007, 19:39 26

Site-ul eJobs.ro, unul dintre primii trei jucatori de pe piata de recrutare online, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 3 mil. $ (2,4 mil. euro), de trei ori mai mare decat in 2006, cand afacerile sale au ajuns la un milion de dolari.
Potrivit reprezentantilor companiei, marja EBITDA (profit operational) este de 50-60%. Cresterea numarului de socilitari pentru specialisti sunt principalul motor al avansului afacerilor de recrutare online. "Cererea pentru inginerii in constructii, muncitorii in constructii, inginerii in agricultura/ silvicultura, productie si IT va continua sa creasca spectaculos in acest an", spune Liviu Dumitrascu, CEO eJobs. Potrivit acestuia, eJobs primeste cereri de personal in constructii de la firme din domeniu din Polonia, Cehia sau chiar Ungaria, care se confrunta cu problema lipsei fortei de munca, datorata migratiei masive dupa aderarea la Uniunea Europeana.
Liviu Dumitrascu spune ca avansul cifrei de afaceri urmareste tendinta ascendenta a businessului din ultimul timp. In 2006, cifra de afaceri a eJobs.ro a crescut cu aproximativ 600% comparativ cu 2005, cand site-ul a raportat afaceri de 140.000 $. Dumitrascu precizeaza ca 2008 ar putea aduce dublarea cifrei de afaceri din acest an. Principalele venituri eJobs.ro provin din publicarea anunturilor de joburi de catre clientii site-ului, in timp ce publicitatea reprezinta sub 8% din veniturile totale. Cel mai scump serviciu oferit de eJobs este aparitia timp de un an pe pagina "top employers", pentru care companiile platesc 10.000 de euro.
"Pe termen scurt este de asteptat ca ofertele de joburi din orasele mai mici, din provincie, sa inregistreze un ritm mult mai alert decat in orasele mari, care s-au dezvoltat deja foarte mult in ultimii doi ani", spune Dumitrascu. In acelasi timp, salariile pentru pozitiile de entry-level si pentru cele de middle si senior management vor inregistra cel mai accentuat ritm de crestere. In prezent, eJobs are o baza de date de peste un milion de CV-uri, peste 800.000 din acestea fiind actualizate in ultimul an. Afacerea eJobs.ro este detinuta de Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar, fiecare cu o participatie de 50%. In acest moment, principalii competitori ai eJobs.ro pe piata de recrutare online sunt BestJobs si MyJob. Valoarea pietei de recrutare online este estimata la 4-5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO