Profesii

Furnizorul de servicii IT Pentalog recrutează 28 de programatori la Braşov

Furnizorul de servicii IT Pentalog recrutează 28 de...

Autor: Laurentiu Cotu

13.02.2013, 14:14 1630
 

Pentalog, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de consultanţă şi dezvoltare software de pe piaţa locală, va recruta în acest an 28 de programatori Java sau NET. pentru centrul din Braşov, ca urmare a extinderii unuia dintre proiectele de amploare ale companiei. Astfel, în primul trimestru din acest an echipa de proiect Pentalog din Braşov va creşte cu 7 specialişti Java/JEE, cu diverse niveluri de experienţă.

"Proiectele noastre acoperă mai multe tehnologii, de la Java/JEE, PHP sau Oracle, până la tehnologii .NET. Acest proiect, în particular, este unul de amploare, clientul fiind lider european în servicii de turism online. Proiectul foloseşte tehnolgii Java/JEE şi presupune dezvoltarea unui ecosistem de site-uri care adună lunar peste 70 de milioane de vizualizări şi circa 7 milioane de vizitatori unici", a declarat Mihai Bejenariu, directorul agenţiei Pentalog din Braşov.

Pentalog are în total aproximativ 800 de angajaţi în centrele din România, Moldova, Franţa, Germania şi Vietnam. Conform unor informaţii anterioare, compania şi-a propus ca în acest an să ajungă la peste 1.000 de angajaţi şi să intre pe noi pieţe care permit atât producţie nearshore/offshore, cât şi dezvoltarea activităţilor pe piaţa locală. Proiectele companiei acoperă tehnologiile Java/JEE, Oracle sau .NET, dar şi Business Inteligence, Embedded/ Telecom sau C++.

Clienţii Pentalog sunt din domeniul financiar-bancar, editori de software, e-commerce, distribuţie şi logistică, industrie , telecomunicaţii, turism, energie, sănătate sau social. Printre aceştia se numără BRD, Orange, BNP Lease, Grup Emerson, ST-Ericsson, Parrot, LHS Ericsson, Altadis-Imperial Tobacco, Grup Elster, Sierra Wireless, Ubisoft România, un start-up francez sau un lider industrial german. Proiectele Pentalog sunt realizate în cadrul a două linii de business, informatică de gestiune şi informatică embedded.

Pentalog are sediul social în Orléans, Franţa şi birouri în Frankfurt (Germania), Tel-Aviv (Israel), Chişinău (Republica Moldova), Hanoi (Vietnam) şi România. În ţară, prima filială Pentalog a fost deschisă în Braşov, după care au urmat birouri în Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Cluj-Napoca.

În ceea ce priveşte evoluţia afacerilor, Pentalog miza în 2012 pe o cifră de afaceri de aproximativ 25 mil. euro, însă până în prezent nu au fost făcute publice rezultatele financiare ale companiei din anul trecut. Compania a avut în 2011 o cifră de afaceri de 21,5 mil. euro, mai mult cu 26% faţă de anul anterior. În prezent, 92% din capitalul companiei este deţinut de angajaţi (17 francezi, 16 români şi 3 moldoveni).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO