• Leu / EUR4.9221
  • Leu / GBP5.6028
  • Leu / USD4.5466
Profesii

Gill Chambers, Greensteel Academy: Avem programe de instruire la Galaţi atât pentru angajaţii actuali, cât şi pentru angajaţii viitori. Colaborăm şi cu mediul academic şi şcolile

ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”

Gill Chambers, Greensteel Academy: Avem programe de instruire la Galaţi atât pentru angajaţii actuali, cât şi pentru angajaţii viitori. Colaborăm şi cu mediul academic şi şcolile

Autor: Răzvan Botea

25.01.2022, 21:42 193

Gill Chambers, general manager al Greensteel Academy, filiala de instruire a forţei de muncă a GFG Alliance, grupul din care face parte şi Liberty Galaţi, a expplicat la evenimentul ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde” ce este Greensteel Academy.

„Greensteel Academy a fost creată acum un an în cadrul GFG pentru a pregăti forţa de muncă de care avem nevoie pentru transformarea către Greensteel. Avem programe atât pentru forţa de muncă existentă, cât şi pentru forţa de muncă viitoare”, a spus Gill Chambers.

ZF, în parteneriat cu Liberty Steel, a organizat marţi, 25 ianuarie, conferinţa „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”, un eveniment de interes major pentru toţi jucătorii din industrie şi la care au participat autorităţi din domeniile relevante, reprezentanţi ai mediului academic, lideri ai unora dintre cele mai importante companii din domenii strategice. La masa discuţiilor s-au dezbătut atât teme de actualitate, precum evoluţia preţului la energie sau viitorul industriei în contextul „înverzirii” economiei. Înregistrarea evenimentului poate fi vizionată pe paginile de Facebook şi de Youtube ale Ziarului Financiar.

Ce a mai spus Gill Chambers:

Avem nevoie să ajutăm forţa de muncă să treacă de la a opera furnale clasice la a se specializa pentru cuptoare cu arc electric, de exemplu. Vor fi schimbări masive. Actuala forţă de muncă va avea joburi şi în viitor, doar trebuie să dobândească noi abilităţi, inclusiv digitale.

În Galaţi avem Greensteel Academy şi lucrăm îndeaproape cu instituţiile locale de educaţie.

Nu este vorba numai de salarii pentru angajaţi, este vorba şi de beneficii. Beneficiile pot fi şi de tipul oportunităţilor de dezvoltare, de networking.

Cred că ar fi o oportunitate fantastică pentru România să aibă o facilitate de instruire excelentă în domeniul metalurgiei, al industriei 4.0, 5.0, care să atragă tinerii. Avem deja la Galaţi un centru de instruire şi parteneriate cu mediul academic şi instituţiile şcolare.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9221
Diferență: 0,3896
Ieri: 4.9030
Azi: 4.5466
Diferență: 1,1795
Ieri: 4.4936
Azi: 5.6028
Diferență: 0,4122
Ieri: 5.5798
Azi: 4.8998
Diferență: 0,1492
Ieri: 4.8925