Profesii

Grupul irlandez Grafton a renunţat la afacerea de pe piaţa de recrutare după ce a cumulat pierderi de 2,3 milioane de lei

Grupul irlandez Grafton a renunţat la afacerea de pe...

Autor: Adelina Mihai

14.01.2016, 08:00 441
Grupul irlandez de pe piaţa serviciilor de recrutare Grafton, care a intrat în Ro­mânia în 2006 cu di­vizii de executive search şi re­cru­tare de per­sonal per­ma­nentă şi în regim tem­po­rar, a renunţat la afacerea din România.
 
Asociaţii companiei au dizolvat şi lichidat Grafton SRL, un business de peste 2,4 milioane de lei în 2014, printr-o hotărâre adoptată în luna decembrie a anului trecut, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.
 
„Compania nu are activitate de un an de zile în România, dar firma a fost radiată abia acum pentru că un astfel de proces durează. Noii acţionari ai grupului, care sunt tot irlandezi, au luat această de­ci­zie pentru că au considerat, probabil, că bu­sinessul din România nu le aduce su­fi­cient de multe încasări. Este adevărat că în alte ţări compania şi-a dezvoltat mai mult divizia de recrutare în regim tem­po­rar, însă în România nu a reuşit acest lu­cru, întrucât pe această piaţă acti­vau deja ju­cătorii mari, precum Adecco, Lu­gera sau Manpower“, a expli­cat pentru ZF un ma­nager care a lucrat în cadrul com­pa­niei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO